Poceni leti v Turčijo


Trenutno so letalske povezave me Ljubljano in Istanbulom zelo dobre, celo boljše kot med katero drugo evropsko destinacijo. Iz Ljubljane v Istanbul lahko poletite vsak dan, celo dvakrat dnevno, saj Ljubljano in Istanbul povezujeta tako Adria Airways kot tudi Turkish Airlines.

Kaj pa cene?

OD DANES (27.11.2013) NOVA AKCIJA TURKISH AIRLINESA:  LJ-IST-LJ : 109€
Nakup možen do 11. decembra 2013.
Potovanje: 7. december 2013 - 13. februar 2014.

Več info pa na povezavi.

Povprečna cena povratne letalske karte je 240€. Na srečo pa imata tako Adria kot Turkish airlines med letom veliko ponudb.

99€ + 1€

V zadnjih letih pa ima Turkish airlines super akcijo okoli VALENTINOVEGA. Takrat je obdobje potovanja bolj omejeno - letiš lahko le v tednu okoli Valentinovega. Prva oseba za letalsko karto plača 99€, druga pa le 1€! Pogoje je, da obe osebi letita skupaj in da je vsaj ena včlanjena v Miles&Smiles.

99€

Turkish airlines velikorat razveseli s ponudbo za 99€. Obdobje nakupa karte je ponavadi 30 dni, obdobje potovanja pa vsaj 2 meseca. Letos je bila taka akcija OKTOBRA, za lete od 1. novembra do konca januarja. Podobna akcija se ponovi tudi v FEBRUARJU ali MARCU, za lete med 1.3. do 30.4. (datumi so približni).




139€

Trenutno Adrijina povratna letalska karta LJ-IST-LJ stane 139€ (če jo kupiš vsaj 6 tednov pred odhodom). Sama sem jo kupila 2 meseca vnaprej in sem jo po isti ceni dobila tudi v času novoletnih praznikov. Slaba stran Adrijinih letov (vsaj kar se mene tiče) je ura. Iz Ljubljane namreč odletiš ob 23:55, v Istanbulu pa pristaneš ob 3:00. V tem času namreč javni prevoz med letališčem in centrom Istanbula ne deluje, zato moraš ceni karte prišteti še približno 20€ za taksi. Povratni let IST-LJ je ob 5:00 zjutraj (v LJ priletiš ob 6:00). Tudi v tem času ni ravno ugodnega javnega prevoza. Poleti (ne vem, kako je čez leto) pa je organiziran avtobusni prevoz iz Sultanahmeta do letališča za samo 5€.



Nasveti in predlogi za nočitve v Istanbulu so pa na tej povezavi.

Labels: